Ognisko Pracy Pozaszkolnej w Koniakowie

Tutaj powinien być opis

Czy wiecie że....3 lutego to DZIEŃ CIASTA MARCHEWKOWEGO🥮🥕🥮🥕🥮

Przypomnimy Wam zatem nasze kulinarne wypieki i przepis na marchewkowy przysmak
Składniki:
🥕2 jajka
🥕200 g oleju roślinnego
🥕200 g startej marchewki
🥕50 g posiekanych orzechów włoskich + do dekoracji
🥕100 g startego jabłka
🥕50 g wiórków kokosowych
🥕200 g mąki
🥕1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
🥕1 łyzeczka sody
🥕1 lyzeczka cynamonu
Wykonanie:
Janka ubić, dodać cukier, następnie olej wlewać delikatnie ciągłym strumieniem . Do tego dodajemy marchewke, jabłko, orzechy i wiorki kokosowe i delikatnie mieszamy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sode cynamon i dodajemy do miski z marchewką.
Przekładamy do okraglej formy i pieczemy ok 1 godz. we wcześniej nagrzanym piekarniku do 150 stopni.
Polewa:
🥮125 g serka kremowego
🥮50 g miękkiego masła
🥮100 g cukru pudru
Wykonanie:
Ubic serek z masłem i cukrem i odłożyć do lodówki na parę minut.
Wystudzone ciasto przekroić pozoomo na dwie części. Spod smarujemy połowa polewy, przykrywamy górna częścią i górę smarujemy pozostała części polewy. Dekorujemy posiekanymi orzechami
Gwarantujemy ze ciasto znika mgnieniu oka 😊😊