Przypomnimy Wam zatem nasze kulinarne wypieki i przepis na marchewkowy przysmak
Składniki:

2 jajka

200 g oleju roślinnego

200 g startej marchewki

50 g posiekanych orzechów włoskich + do dekoracji

100 g startego jabłka

50 g wiórków kokosowych

200 g mąki

1/2 łyzeczki proszku do pieczenia

1 łyzeczka sody

1 lyzeczka cynamonu
Wykonanie:
Janka ubić, dodać cukier, następnie olej wlewać delikatnie ciągłym strumieniem . Do tego dodajemy marchewke, jabłko, orzechy i wiorki kokosowe i delikatnie mieszamy. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sode cynamon i dodajemy do miski z marchewką.
Przekładamy do okraglej formy i pieczemy ok 1 godz. we wcześniej nagrzanym piekarniku do 150 stopni.
Polewa:

125 g serka kremowego

50 g miękkiego masła

100 g cukru pudru
Wykonanie:
Ubic serek z masłem i cukrem i odłożyć do lodówki na parę minut.
Wystudzone ciasto przekroić pozoomo na dwie części. Spod smarujemy połowa polewy, przykrywamy górna częścią i górę smarujemy pozostała części polewy. Dekorujemy posiekanymi orzechami
Gwarantujemy ze ciasto znika mgnieniu oka

