Ognisko Pracy Pozaszkolnej w Koniakowie

Tutaj powinien być opis

Przyszedł czas na kiszenie kapusty 🥬🍀🥬"tak jak to kiejsi bywało".

Dzięki uprzejmości Państwa Ani i Jana Waligóra po raz kolejny zawitaliśmy w gościnne progi Willa Pod Lipami w Koniakowie. 💚🍀🥬
Najpierw było "pacowani" czyli obieranie na czysto główek z liści, następnie "krónziani" czyli szatkowanie "nożami do kapusty" aż w końcu "tłociani" ubijanie bosymi nogami w dębowej beczce. Oczywiście ważna role odgrywają przyprawy takie jak sól, liście laurowe, ziele angielskie ikoper.
Jednak każda gospodyni ma swoją własną recepturę na dodatki, które dodaje do kapusty. Może podzielicie się z nami swoimi sposobami i przepisami w komentarzu❓
🥬Kapusta to cenne źródło wit. C, wspomaga odporność naszego organizmu oraz wplywa na proces trawienia i cały układ pokarmowy💪
Gospodarzom dziękujemy za gościnność i ciepłe przyjecie, poczęstunek, wiele cennych rad i wskazówek oraz zdradzenie tajników domowej kuchni i pysznych wyrobów ❤👩‍🍳👨‍🍳