Gofry to coś więcej niż zwykły smakołyk! Mają smak beztroskiego dzieciństwa, wakacyjnych wypraw i letnich festynów. Nasze koło kulinarne, prowadzone przez panią Ewę Macoszek - Dragon, postanowiło przywołać te pozytywne wspomnienia właśnie teraz, na przednówku, gdy bardzo potrzebujemy słońca i witamin.
Mali kucharze przygotowali ciasto idealne, które następnie piekło się w gofrownicy. Wyszło złociste, chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku... a jak pachniało! Do tego nie mogło zabraknąć pokrojonych świeżych owoców, źródła witamin, i oczywiście bitej śmietany!
Gofry to świetny pomysł na każdą porę roku i dnia - mogą być deserem, śniadaniem czy kolacją. Nie jemy ich codziennie, ale od czasu do czasu warto je zrobić! Takie własnoręcznie przygotowane, jeszcze gorące gofry z pysznymi dodatkami to naprawdę nie lada rarytas!