Churrosy zamiast faworków na karnawał

Na wczorajszych zajęciach koła kulinarnego, pod czujnym okiem pani Ewy Macoszek-Dragon, ponownie mieliśmy przyjemność gościć w urokliwej
Willa Pod Lipami
. Gospodyni, pani
Anna Waligóra, jak zawsze miło nas przyjęła i otworzyła przed nami drzwi swojej kuchni, w której każdego dnia powstają kulinarne arcydzieła


.


Trwa karnawał – czas radości, zabawy i oczywiście słodkich przysmaków

. Tym razem pani Ania zaprosiła nas w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii

, proponując przygotowanie chrupiących churrosów

.


Co ciekawe churrosy to jedna z najbardziej popularnych śniadaniowych przekąsek w Hiszpanii – tradycyjnie serwowana na powitanie Nowego Roku na pokrzepienie po długiej nocy sylwestrowej

.
Opublikowano:
11 lutego 2025 11:32
Wyświetleń:
41