Wczoraj nasze koło kulinarne poczuło atmosferę nadchodzących świąt! Po raz kolejny podopieczni pani Ewa Macoszek-Dragon mieli przyjemność gościć w urokliwej Willa Pod Lipami, gdzie czekały na nas warsztaty wypieku wielkanocnych baranków i babek.
Pod czujnym okiem gospodarzy – pani Anna Waligóra oraz jej męża Jan Waligóra ucieraliśmy puszyste biszkoptowe ciasto, które następnie trafiło do foremek. Po chwili w piecu zaczęła unosić się smakowita woń… A gdy wypieki były gotowe, w naszych rękach pojawiły się okazałe baranki, kury, zające i oczywiście pięknie lukrowane babki wielkanocne. Każdy wypiek - nieco inny, ale właśnie to jest urok domowej kuchni.
Każde dziecko miało okazję stworzyć własną pamiątkę z tego dnia.
To był czas pełen zapachów, smaków i świątecznej radości! Dziękujemy gospodarzom za serdeczne przyjęcie i warsztaty, które pozwoliły nam poczuć przedsmak Wielkanocy!