Ognisko Pracy Pozaszkolnej w Koniakowie

Tutaj powinien być opis

Wyjazd koła kulinarnego do Willi pod Lipami

👩‍🍳👨‍🍳Wczoraj nasza ekipa małych kucharzy z kółka kulinarnego prowadzonego przez Ewę Macoszek-Dragon udała się do Willa Pod Lipami w Koniakowie. W tym niezwykłym miejscu spotkaliśmy się jak zawsze z bardzo gościnnym i serdecznym przyjęciem.🧡 🥰
 
👩‍🍳Gospodyni Willi Pod Lipami, pani Anna Waligóra przeprowadziła dla nas profesjonalne warsztaty kulinarne. 🥄Pod jej kierunkiem przygotowaliśmy pyszności z dyni, która króluje nie tylko w jesiennych dekoracjach ale i na talerzach.
 
👩‍🍳Pod okiem gospodyni usmażyliśmy konfiturę z dyni i pomarańczy idealną do pieczywa i dań na słodko ale i jako ciekawy dodatek do mięs. 🍛🥞Następnie przygotowaliśmy puszyste placuszki z dyni z dodatkiem konfitury i jogurtu naturalnego, posypane cynamonem. To świetny pomysł na podwieczorek na pierwsze jesienne chłody!🍂
 
❤ Dziękujemy pani Ani Waligórze wraz z mężem Jan Waligóra za poświęcony nam czas, serdeczność i gościnę oraz profesjonalne warsztaty. 🏡Co tu kryć... lubimy wracać do Willi Pod Lipami , bo tutaj możemy poczuć prawdziwe ciepło domowego ogniska - a w końcu ognisko pojawia się w nazwie naszej placówki. 🔥