Ognisko Pracy Pozaszkolnej w Koniakowie

Tutaj powinien być opis

Koło kulinarne znów przyrządziło coś pysznego

🥕🍅🥦🌽 Ostatnio w jadłospisie naszego koła kulinarnego dominowały słodkości. 🍰 Jednak wczoraj przełamaliśmy ten trend, serwując przepyszne, wiosenne obiadowe danie pełne witamin i smaku.
🍗 Najpierw podsmażyliśmy kurczaka, a potem w towarzystwie szpinaku, kukurydzy i sera feta, zawinęliśmy go w ciasto francuskie, zaplatając na górze misterny"warkocz". 🥐🌿 Kiedy nasze "sakiewki" piekły się na złocisty kolor, wyczarowaliśmy także wiosenną sałatkę z warzyw i sera mozzarella. 🥗🧀 Jej dopełnieniem był aromatyczny sos. 🍯 Wszystko to pięknie wyglądało na talerzu, ale zniknęło w błyskawicznym tempie! 🌟 Jak widać, nie tylko słodyczami można trafić w gusta dzieci.
👩‍🍳 To proste, zdrowe danie, które mali kucharze mogą z powodzeniem odtworzyć w domu i zaserwować jako pyszny obiad, a nawet mniej tradycyjną wielkanocną kolację. 🐣🍴